Navigation

Wednesday, May 27, 2020

Uuden oppimista

Edelleen mietin samoja asioita. Sen takia julkaisen tämän tekstin uudestaan. 

Muutos on jatkuvaa. Koko ajan pitää olla valmis oppimaan uutta, muuten polkee paikallaan. Vanhalla tiedolla ei selviä. 

Oppiminen ei myöskään onnistu ilman epäonnistumista. Kumpi opettaa enemmän, onnistuminen vai epäonnistuminen?

--

Uusintapostaus 8.4.2019 (Onnistuminen on kivaa)

Opiskelu on helpompaa kuin koskaan, vai onko? Ainakin mahdollisuuksia on paljon enemmän kuin joskus ennen. Netistä löytyy niin paljon kursseja ja tietoa. You Tubesta voi opetella asioita, joiden oppimiseen on ennen mennyt paljon pidempään. Tiedon löytäminen on nopeampaa ja on mahdollista opetella joku tietty asia lyhyessä ajassa.

Se voi tuntua myös hämmentävältä, koska mahdollisuuksia on niin paljon. Tässähän voisi opiskella vaikka jonkun uuden kielen vain katsomalla videoita.

Toisaalta myös opeteltavia asioita on enemmän. Vanhalla tiedolla ei pärjää. Täytyy päivittää omia tietojaan monissa asioissa.

Aloitin pari viikkoa sitten opiskelun avoimessa yliopistossa. Tarkoitus on tehdä ensin ohjelmoinnin peruskurssi, ja jatkaa sitten jatkokurssilla.

Innostus opiskella lähti siitä kun suoritin Elements of AI -verkkokurssin. Tuntui kivalta kun opintoja sai tehdä ihan omassa tahdissa ja silloin kun itselle parhaiten sopi. Palkitsevaa oli myös se, miten pisteet ja edistyminen päivittyivät heti ohjelmaan.

Eniten olen innoissani opiskelusta siksi, että en ole koskaan tuntenut olevani matemaattinen ja looginen ihminen. Elements of AI -kurssi kuitenkin sujui hyvin ja olin itsekin ihmeissäni miten hauskaa oli miettiä ratkaisua tehtäviin.

Kuitenkin vähän jännittää, missä vaiheessa jään kunnolla jumiin tehtävissä. Aina opiskeluun ei ole sitä fiilistä. Toisaalta, verkkokurssien kanssa ei ole aikapainetta. Jos ei jonain päivänä ehdikään tehdä tehtäviä, niin niitä voi tehdä toisen kerran paremmalla ajalla.

Mitä sitten vaikka epäonnistuisikin?

Jos vain joku asia kiinnostaa, niin kannattaa kokeilla.


No comments:

Post a Comment

LATEST POST

The happiest country

 Hello from Finland, the happiest country in the world. Why are we so happy, and are we that happy? Maybe the answer is, that many things ar...

MOST POPULAR POSTS